• Ελλάδα

    Ο καυτός Απρίλης του Αλέξη Τσίπρα και οι… πρόθυμοι

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Ένας πραγματικά “καυτός” μήνας θα είναι για την κυβέρνηση Τσίπρα ο Απρίλιος σε όλα τα επίπεδα. Οι πασχαλινές μέρες ήταν οι τελευταίες μέρες χαλάρωσης πριν αρχίσει ο… πανικός, με τα ανοιχτά μέτωπα να είναι πολλά και να “πονοκεφαλιάζουν” τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του.

    Η “Οδύσσεια” του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά από τα περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, με το EuroWorking Group να συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη και να περιμένει στοιχεία και εξελίξεις γύρω από τους πλειστηριασμούς, των οποίων την επιτάχυνση ζητούν επιτακτικά οι θεσμοί. Το αφήγημα του πρωθυπουργού περί “καθαρής” εξόδου από τα μνημόνια μοιάζει να καταρρέει, καθώς η “κηδεμονία” της χώρας και μετά τον Αύγουστο φαίνεται μάλλον δεδομένη.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση ταλανίζεται από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δε φαίνονται να προχωρούν αρκετά γρήγορα για να οδηγήσουν σε λύση κατά το εγγύς μέλλον, ενώ ακόμα κι αν βρεθεί λύση, είναι πολύ δύσκολο αυτή να τύχει της αποδοχής του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που προβάλλουν σθεναρές αντιστάσεις σε μία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”.

    Εν τω μεταξύ, η υπόθεση της Novartis δεν… περπατά και οι ελπίδες που έτρεφαν στο Μαξίμου για ένα μεγάλο επικοινωνιακό σόου γύρω από την υπόθεση αυτή αποδείχθηκαν φρούδες. Η κυβέρνηση ξεμένει από επικοινωνιακά “τρικ” με τα οποία θα μπορούσε να περιορίσει κάπως τη φθορά της και να ξανακερδίσει ένα μέρος των απογοητευμένων της ψηφοφόρων, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητά της παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    Πώς θα ανακόψει την πορεία της προς την τελική πτώση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Ίσως η τελευταία της ελπίδα να είναι να βρει κάποιον… πρόθυμο να μοιραστεί μαζί της τα προβλήματά της. Όμως τέτοιοι πρόθυμοι δε φαίνονται να υπάρχουν. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόνος του, με τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. Και κανείς, μα κανείς, δεν είναι διατεθειμένος να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Νέες διαβουλεύσεις – Την Πέμπτη στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι Τούρκοι επέτρεψαν έκτακτο επισκεπτήριο στους γονείς των στρατιωτικών λόγω Πάσχα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραδοχή Τσακαλώτου: Ορισμένα μέτρα δεν θα έχουν κλείσει μέχρι τον Αύγουστο-Εξετάζεται πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης



    ΣΧΟΛΙΑ