• Top Stories

    …και ξαφνικά η Φώφη παίρνει πόντους

    Μαρέβα Μητσοτάκη για Φώφη Γεννηματά: Ήταν σύμβολο θάρρους και πίστης-Θα την θυμόμαστε για πάντα

    Φώφη Γεννηματά


    Κάτι από το… πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, εκείνο που αποσπούσε διψήφια ποσοστά στις εκλογές, θύμισε το Σαββατοκύριακο η Φώφη Γεννηματά, που με τη στάση της πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως κέρδισε αρκετούς πόντους.

    Οι προθέσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν ήδη διαφανεί από την Παρασκευή, όταν κατά την επεισοδιακή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών απευθύνθηκε με έντονο ύφος προς τον πρωθυπουργό, με αποτέλεσμα αντί για συναίνεση να καταγραφεί… καυγάς μεταξύ των δύο.

    «Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι’ αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση», ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνομιλία της με τον πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα σχολίασε στο Twitter: «Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβρη».

    Και η «σκληρή» στάση της Φώφης Γεννηματά δεν άλλαξε ούτε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπου και πάλι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

    Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, τα πνεύματα ανάμεσα στην ίδια και τον κ. Τσίπρα οξύνθηκαν όταν ο πρωθυπουργός «ήρθε σε αδιέξοδο βλέποντας ότι δεν περνούσε η προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους Έλληνες».

    Και συνέχισε: «Άρχισε να μου κουνά το δάχτυλο και να με ρωτά πόσες περικοπές έχετε κάνει στις συντάξεις. Του είπα ότι έχουν γίνει περικοπές που παραδέχομαι ότι δεν οδήγησαν στη λύση του προβλήματος, αλλά όταν γίνονταν από το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί».

    Σήμερα, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, «γίνονται περικοπές με απόλυτη ευθύνη Τσίπρα, εκείνος τις συμφώνησε, πήρε μία χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την έφτασε ξανά στην ύφεση και τα ελλείμματα», προσθέτοντας πως όταν το ανέφερε αυτό στον πρωθυπουργό οξύνθηκαν τα πνεύματα. «Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις φέρεις τη χώρα σε αυτό το σημείο και μάλιστα όταν έχεις επιλέξει να τα αντιμετωπίσεις μόνος σου και έχεις γυρίσει την πλάτη στην εθνική συνεννόηση», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

    Και μπορεί στο Μαξίμου να αποδίδουν τη «σκληρή» στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους εσωκομματικούς εκβιασμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, των οποίων θεωρούν πως είναι δέσμια, ωστόσο η στάση αυτή φαίνεται πως κάνει «γκελ» στους ψηφοφόρους, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές.



    ΣΧΟΛΙΑ