Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Η μεγάλη ήττα των εταιριών διαδικτυακού στοιχηματισμού. O φόρος στο 35%

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 56 για το φόρο των στοιχηματικών εταιρειών, καταργώντας τα κλιμάκια και καθιερώνοντας συντελεστή 35% για όλες τις εταιρείες ανεξαρτήτου ύψους μεικτών εσόδων. Προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που είχε έλαβε το λόγο να μιλήσει στη Βουλή για θέμα εκτός νομοσχεδίου (για τις τηλεοπτικές άδειες και τη διαπλοκή), ρώτησε: “Ποιές εταιρείες στοιχημάτων καλύπτετε; Να μας πείτε κύριε Παππά “.  Υπενθυμίζεται ότι το mononews.gr με δημοσίευμα του στις 19 Μαΐου έκανε σφοδρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει με χαμηλούς συντελεστές τις εταιρίες αυτές κάνοντας λόγο για Λύκους της Αθήνας και το πάρτι που έχουν στήσει οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Η παρέμβαση Λοβέρδου έγινε όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ζήτησε να τροποποιηθεί το άρθρο 56 ακριβώς γιατί αύξανε το φόρο μόνο στον ΟΠΑΠ και άφηνε εντέχνως εκτός του φόρου τις στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου.

Για το ίδιο θέμα, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει αναλυτική λίστα των εταιρειών του διαδικτύου που έμεναν εκτός του φόρου.

Μετά την παρέμβαση Τσακαλώτου πλέον ο φόρος επί των μεικτών εσόδων όλων των εταιρειών ανεξαρτήτου ύψους μεικτών εσόδων ορίζεται σε 35% από 30% που είναι σήμερα.

Τι είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, αναφερόμενος στο άρθρο που προβλέπει την αύξηση του φόρου στις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών επεσήμανε στη Βουλή πριν από λίγο, ότι το “συγκεκριμένο άρθρο έχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί άμεσα”, γιατί αφήνει εκτός του φόρου τις εταιρείες που δραστηριοοποιούνται στο ίντερνετ και έχουν έδρα το εξωτερικό. Να φορολογηθούν οι εταιρείες του διαδικτυακού τζόγου ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, αναφέροντας ότι το άρθρο είναι έτσι διατυπωμένο ώστε να αποφεύγουν την αύξηση του φόρου οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στοιχήματος μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Καραγιαννίδης είπε το αυτονόητο, ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει αύξηση του φόρου για μεικτά έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ. Ομως όλες οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο στην Ελλάδα (24 στον αριθμό ) έχουν αθροιστικά μεικτά έσοδα 116 εκατ. ευρώ. Αρα, είναι εκτός της αύξησης του φόρου.

“Δεν είναι δυνατόν” είπε, οι εταιρείες αυτές που έχουν έδρα στο εξωτερικό και στα νησιά Κάυμαν να μην φορολογούνται και να φορολογείται μόνο ο ΟΠΑΠ, ο οποίος τελικά θα μετακυλίσει την αύξηση του φόρου στους πράκτορες.

Είναι άδικο από άποψη δικαιοσύνης, πρόσθεσε και ζήτησε από την κυβέρνηση το πρόβλημα αυτό να λυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/i-liki-tis-athinas-ke-to-megalo-parti-ton-stichimatikon-eterion-tou-diadiktiou-pios-pagidefse-ton-trifona-alexiadi/46622