Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Για τη νέα χρονιά παραπέμπεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

Για τον Ιανουάριο παραπέμπεται τελικά το θέμα του ασφαλιστικού, σύμφωνα με πληροφορίες. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το θέμα αυτό αναμένεται να φτάσει στην Βουλή στις 16 ή 17 Ιανουαρίου και αφού μέχρι τότε θα έχουν συζητηθεί για περισσότερο από ένα μήνα όλες οι πτυχές του θέματος.

Η μετάθεση της συζήτησης του θέματος -που είναι μια μεγάλη ανάσα για την κυβέρνηση-δείχνει πάντως ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσισαν να μην βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό του Αλέξη Τσίπρα, αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι τέτοιο μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν θα είχε.

Έτσι, η κυβέρνηση  ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί το διάστημα του ενάμιση μήνα προκειμένου να αναζητήσει λύσεις και εμπειρία από το εξωτερικό σχετικά με αυτό το μεγάλο θέμα, το οποίο θα καθορίσει τις ζωές των επόμενων γενεών.

Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις τους αλλά και το τι ισχύει στις άλλες χώρες τις Ευρώπης. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο χρόνος πιέζει πολύ, αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να δοθεί σύντομα για διαβούλευση.

Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν και σε πολιτικό επίπεδο πρωτοβουλίες και δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, όπως συνέβη και για τους πλειστηριασμούς  στην πρώτη κατοικία καθώς και για τα κόκκινα δάνεια. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι η πολιτική πίεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μπορεί να αποφέρουν καλά και γρήγορα αποτελέσματα .