Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Επ΄αόριστον κλειστά τα Τέμπη – Ανυποχώρητοι οι αγρότες

Σε τεντωμένο σχοινί είναι η κατάσταση με τα μπλόκα των αγροτών. Αποκλείουν από σήμερα τα Τέμπη χωρίς να έχουν θέσει χρονικό περιθώριο. Παράλληλα, ετοιμάζουν και τον ερχομό τους στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους, προειδοποιούν ότι θα είναι μαζικό το κίνημα τους αλλά οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί. Συνολικά, οι αγρότες έχουν στήσει 135 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αριθμός ενδεικτικός της μαζικότητας των κινητοποιήσεων. Σήμερα αντιπροσωπεία αγροτών θα συναντήσει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα στην Αθήνα.
mploka 3 Πάντως ανώτατες κυβερνητικές πηγές από την Τεχεράνη μάλιστα, όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός, επιχείρησαν χθες να υποβαθμίσουν την σημασία που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε φοβάται τις επιπτώσεις από αυτές τις αντιδράσεις. Μάλιστα επέκριναν ευθέως τους αγρότες ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη. «Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες, ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται. Η πρόταση νόμου δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά όλη την κοινωνία, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, δεν έχουν φωνή αυτοί;» αναρωτήθηκε με νόημα κυβερνητικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι «ειδικά οι αγρότες ευνοούνται από αυτό» και διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα να δώσουμε». Η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή τόνισε δε: «Δεν ανησυχώ για τους αγρότες, αλλά για το προσφυγικό, την αξιολόγηση, την πορεία της οικονομίας, για το πώς προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, από τη Δευτέρα (08-02-2016) και από ώρα 16.30 μέχρι την Τρίτη (09-02-2016) και ώρα 18.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, από τη χ/θ 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 398+800 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα εκτρέπονται :
– είτε  από τον Α/ Κ Γυρτώνης (χ/θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε) θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 του Π.Α.Θ.Ε),

– είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης και θα εισέρχονται στη Εγνατία Οδό.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Επίσης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στο 24ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης (διασταύρωση Αργυροπουλίου) , σήμερα Δευτέρα (08-02-2016) από ώρα 16.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, κατά τη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κοζάνη:

– Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς την Κοζάνη , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δελερίων και μέσω της επαρχιακής οδού Τυρνάβου – Δελερίων – Αργυροπουλίου, θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα:

– Όλα τα οχήματα που κινούνται στη νέα εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης με κατεύθυνση προς τη Λάρισα , θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Αργυροπουλίου και μέσω της επαρχιακής οδού Αργυροπουλίου – Δελερίων – Τυρνάβου θα εισέρχονται ξανά στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Δελερίων.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453, 24920-23333, 24930-22301.