• Ελλάδα

    Εμανουέλ Μακρον: Ασυνάρτητες οι θέσεις και της γαλλικής Αριστεράς και της γαλλικής Δεξιάς

    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας

    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας


    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε την γαλλική αντιπολίτευση, τόσο στην Αριστερά  όσο και στη Δεξιά, αποκαλώντας και τις δύο πλευρές «ασυνάρτητες» κατά την αποχώρησή του από τη σύνοδο κορυφής των G7.

    Τα σχόλιά του έρχονται στο τέλος της συνόδου κορυφής των G-7, όπου ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε αρκετά στα προβλήματα στην πατρίδα του. Ο ίδιος προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά από την ήττα του στις ευρωεκλόγές την περασμένη εβδομάδα.

    Έκτοτε, τόσο η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν όσο και τα αριστερά πολιτικά κόμματα της χώρας έχουν ξεκινήσει δράση σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την πολιτική στιγμή.

    Μάλιστα, τέσσερα αριστερά κόμματα αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα νέο συνασπισμό για τις βουλευτικές εκλογές, εκδίδοντας μάλιστα ένα μανιφέστο στο οποίο ζητούν την κατάργηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Μακρόν τα τελευταία επτά χρόνια και ζητούν να τεθεί η χώρα σε αντιπαράθεση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

    Η πολιτική κρίση στη Γαλλία έχουν προκαλέσει χάος στις αγορές, με τις γαλλικές μετοχές να χάνουν σε κεφαλαιοποίηση πάνω από 200 δισ. ευρώ σε μια εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Λορέτα Μέστερ (FED): Ο πληθωρισμός δεν θα φτάσει στον στόχο του 2% πριν το 2026

    Υπ. Πολιτισμού: Ανέλαβε καθήκοντα ο υφυπουργός Ιάσονας Φωτήλας

    Reuters: Η Γερμανία θα υποστηρίξει μια δεύτερη θητεία της Φον ντερ Λάιεν



    ΣΧΟΛΙΑ