Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπά, όταν απειλείται η πατρίδα

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου , σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρχαν στα εθνικά θέματα, σε ομιλία της Ιεράς Συνόδου. Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια περίοδο “ιδιαιτέρως κρίσιμη ιστορικά για την πατρίδα μας”.

«Η Εκκλησία σε όλη αυτή την τρικυμία των ραγδαίων εξελίξεων και ιστορικών γεγονότων δεν μπορεί να μένει σιωπηλή και απαθής, πολλώ δε βεβαίως όταν απειλούνται ή και διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδος μας».

Ενώ, αίσθηση έκανε το γεγονός ότι ο Μακαριώτατος ήταν απολογητικός σε όσους αδίκησε. «Επιτρέψτε μου να απευθύνω μια μεγάλη συγγνώμη από όλους όσους αισθάνονται ότι πλήγωσε ή και αδίκησα. Ζητώ ταπεινά την αγάπη σας και τις προσευχές σας, και σας διαβεβαιώ ξεκάθαρα ότι η προσκόλληση ή η εξάρτηση σε καρέκλες εξουσίας δεν κατέστη ποτέ αυτοσκοπός της ταπεινότητάς μου».

Έπειτα, ο  Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο και τους Ιεράρχες για την τιμητική διάκριση της παρασημοφόρησης του.