Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ανήσυχος ο Τζέφρι Πάιατ για “ακούσια αντιπαράθεση” Ελλάδας – Τουρκίας

Τζέφρι Πάιατ

Τζέφρι Πάιατ

Συναγερμός σήμανε και στην Ουάσιγκτον μετά το επεισόδιο της σύλληψης δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, με τον Τζέφρι Πάιατ να εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός, λέγοντας: «Η Ουάσιγκτον ασχολείται ενεργά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» τονίζοντας πως μια πιθανή ακούσια αντιπαράθεση, «θα ήταν το χειρότερο σενάριο αυτή τη στιγμή..»

Τον φόβο του για ένα «ατύχημα» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μια «ακούσια αντιπαράθεση» όπως την χαρακτήρισε, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Επίσης έκανε λόγο για κλιμάκωση έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας καθώς πριν λίγες μέρες υπήρξε ένταση στα Ίμια.

Αναφορικά με την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, λέγοντας καθαρά πως κάτι τέτοιο είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λόγους να θέλει να δει την Τουρκία να παραμένει σταθερό μέλος του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα για την υπόθεση Novartis, ο Αμερικανός πρέσβης , χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που είχαν διαρρεύσει μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι ενώ δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει σε εσωτερικά ελληνικά ζητήματα, οι αμερικανικές αρχές (σ.σ FBI) ερευνούν μόνο παραβιάσεις του αμερικανικού νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Καμμένος κάλεσε εκτάκτως για ενημέρωση στο Πεντάγωνο τον Βασίλη Κικίλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πεντάγωνο διαψεύδει τα Τουρκικά ΜΜΕ: «Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι Έλληνες»