• Top Stories

    Ανήμπορος και δέσμιος του παρελθόντος ο Κυριάκος, λέει το Μαξίμου


    Στην εξέδρα πέταξε την μπάλα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για την διαφθορά και την διαπλοκή στην χώρα ισχυρίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης  αφού όπως λένε μίλησε για όλα τα θέματα εκτός από την δικαιοσύνη. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν  ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε να είναι « δέσμιος των καταστάσεων του παρελθόντος  , ανήμπορος να αντιδράσει στα φαινόμενα διαφοράς και διαπλοκής στα οποία εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του γεγονός που τον εμφάνισε φοβικό με συμπεριφορές απρόβλεπτες που συνοδεύονταν από  ειρωνικά σχόλια, αμήχανα γελάκια και  σχόλια ….αυτοθαυμασμού…. .

    Όπως λένε οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα   εκτός από το θέμα για το οποίο είχε γίνει η συζήτησης. Για την διαφορά , την διαπλοκή και την δικαιοσύνη. «Είναι προφανές έλεγαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πολύ λίγα να πει για την διαφθορά στην χώρα. Γι αυτό επέλεξε την τακτική του στρίβειν δια του αρραβώνος. Μίλησε για την κρίση , για το προσφυγικό , για την οικονομία αλλά ούτε μια κουβέντα έντιμης αυτοκριτικής για τις ευθύνες που φέρει το κόμμα του για την κατρακύλα της χώρας. Έκανε πως δεν άκουσε για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Σαμαρά –Βενιζέλου και δεν είπε κουβέντα για τους δημοσιογράφους εκβιαστές. «

    Τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν  μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση που έκανε για την δημιουργία επιτροπής για το θέμα της Siemens περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το πρώτο βήμα καλής θέλησης  αποδεχόμενος την δημιουργία της  προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι δέσμιος προσωπικών  καταστάσεων , κάτι που τελικά όμως δεν συνέβη.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της χθεσινής συζήτησης καθώς  όπως λένε ο πρωθυπουργός μίλησε με στοιχεία και έδωσε συγκεκριμένες αποδείξεις για τα έργα και τις ημέρες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα για τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου.

    Ακόμα η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συγκρότηση  της  εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των δανείων που πήραν τα κόμματα και τα ΜΜΕ καθώς μέσα από αυτή την έρευνα θα αποκαλυφθούν πρόσωπα , πράγματα και προθέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ