Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

GPO: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ – Καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

καλπη

Την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ αλλά και την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με διαφορά 15,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση:

Νέα Δημοκρατία 27,2%

ΠΑΣΟΚ 11,8%

ΣΥΡΙΖΑ 9,3%

ΚΚΕ 8,3%

Ελληνική Λύση 8,1%

Φωνή Λογικής 4,1%

Πλεύση Ελευθερίας 3,5%

ΝΙΚΗ 2,7%

Νέα Αριστερά 2%

Η εταιρεία δεν παρουσίασε αναγωγή επί των εγκύρων. 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των ψηφοφόρων του, το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη, ενώ το συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8%, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%, τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%

Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Εξαγγελίες Μητσοτάκη

Το 78,7% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά. Επίσης, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% της κρίνει θετικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Η δημοσκόπηση:

 

Διαβάστε επίσης

Νίκος Μωραΐτης κατά Παππά, Πολάκη και 87: Ο Κοντιάδης αποκάλυψε την απάτη – πραξικόπημα που έστησαν

Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί κανείς να απαιτεί να έχουμε ευνοϊκότερο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι για τους Έλληνες πολίτες»

Γερμανία-ΥΠΕΞ: Απάντησε στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί αποτυχίας της προσπάθειας εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων