• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία – Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα

    • NewsRoom
    O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν «τον τόπο και τον χρόνο» για να ξεκινήσουν συνομιλίες, λέγοντας ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη.

    “Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για εκεχειρία και ειρήνη” ανέφερε ο Σεργκίι Νικιφορόφ.

    Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

    Συνεχίζονται ακατάπαυστες οι μάχες

    Η Ρωσία έχει ζητήσει να υπάρχει πλήρη παράδοση των όπλων από την Ουκρανία, την ώρα που επιχειρεί να καταλάβει το Κίεβο όσο πιο άμεσα μπορεί. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης Ζελένσκι χαρακτηρίζοντάς τους «νεοναζί και τοξικομανείς», ενώ έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο με πραξικόπημα.

    Από την πλευρά της, ο Ουκρανικός στρατός προβάλει αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες επιτίθενται σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η ορμή της Ρωσικής επίθεσης έχει υποχωρήσει σε σχέση με την πρώτη ημέρα, καθώς η αντίσταση των Ουκρανών είναι μεγαλύτερη από αυτό που ανέμενε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Η Ρωσία φαίνεται πως βιάζεται να κατακτήσει το Κίεβο, καθώς όπως φαίνεται η Ουκρανία επιχειρεί να  φθείρει τις ρωσικές δυνάμεις  με αντάρτικο πόλεων.

    «Αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα», ανέφερε σε νέο μήνυμά του ο Ζελένσκι. «Πολλές πόλεις έχουν δεχθεί επίθεση», ανέφερε. «Η μοίρα της Ουκρανίας κρίνεται αυτή τη στιγμή», τόνισε, ενώ ανέφερε πως συνομίλησε με ηγέτες σε όλο τον χώρο και συμφώνησαν για νέα εξωτερική βοήθεια προς τη χώρα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η Ουκρανία ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Το Ταμείο δεσμεύθηκε να εργαστεί με όλες του της δυνάμεις για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ και ΕΕ αφήνουν τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από το SWIFT

    Μπάιντεν: Μήνυμα στη Ρωσία για επέκταση του NATO – Επιβεβαιώθηκαν οι προσωπικές κυρώσεις σε Πούτιν και Λαβρόφ

    Ο Πουτιν εμπαίζει την Ευρώπη: Άνοιξε τους κρουνούς ρίχνοντας τις τιμές – Μαζικές παραγγελίες στην Gazprom



    ΣΧΟΛΙΑ