• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Η Ρωσία πρέπει να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα ότι η Μόσχα πρέπει να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει αφού ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν ήταν διατεθειμένος να σταματήσει (τον πόλεμο), συμπληρώνοντας ότι ο πόλεμος που προκάλεσε η Ρωσία επιστρέφει πλέον εκεί από όπου ξεκίνησε.

    Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι ανέφερε πως η διασυνοριακή επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποτελούσε ζήτημα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατέλαβαν περιοχές από τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

    «Η Ρωσία πρέπει να υποχρεωθεί να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία, εάν ο Πούτιν θέλει τόσο πολύ να πολεμήσει», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

    Επεσήμανε πως η ουκρανική περιφέρεια Σούμι, η οποία συνορεύει με το Κουρσκ της Ρωσίας, έχει δεχθεί περισσότερες από 2.100 ρωσικές επιθέσεις από την 1η Ιουνίου.

    «Ο πόλεμος, που η Ρωσία έφερε αλλού, επιστρέφει τώρα σπίτι. Ανέκαθεν η Ουκρανία ήθελε μόνο την ειρήνη και θα την διασφαλίσουμε σίγουρα», υποσχέθηκε.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Χαμάς: Σκότωσε έναν όμηρο και τραυμάτισαν άλλους δύο

    Φωτιά στη ΒΑ Αττική: Κάηκε το σπίτι του ανθρώπου που καταδικάστηκε ως υπαίτιος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι!

    Έσβησε η φωτιά στην Τερψιθέα Άνω Γλυφάδας – Για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας



    ΣΧΟΛΙΑ