Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ζελένσκι: Η Ρωσία άρχισε την αντεπίθεση στην περιοχή Κουρσκ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κουρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ανέμενε μια αντεπίθεση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι το «σχέδιο νίκης» που θέλει να παρουσιάσει αυτόν τον μήνα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ενισχύσει το Κίεβο και θα έχει «ψυχολογικές» επιπτώσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο με διπλωματικά μέσα.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Ουκρανία να παρουσιάσει το σχέδιο στους συμμάχους της πριν από τη δεύτερη διεθνή ειρηνευτική σύνοδο, την οποία θέλει να οργανώσει μέχρι το τέλος του έτους.

«Αν οι εταίροι στηρίξουν (το σχέδιο) θα είναι ευκολότερο για την Ουκρανία να αναγκάσει τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο», είπε. Η «νίκη» της Ουκρανίας εξαρτάται «ουσιαστικά» από την αμερικανική στήριξη, τόνισε.

«Τι αφορά αυτό το σχέδιο; Είναι μια σοβαρή ενίσχυση της Ουκρανίας και, κατά την άποψή μου, θα επηρεάσει σημαντικά, από ψυχολογική και πολιτική σκοπιά, την απόφαση της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο», επέμεινε.

Ο Ζελένσκι μίλησε για πρώτη φορά για αυτό το σχέδιο τον περασμένο μήνα, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες, λέγοντας ότι θέλει να το συζητήσει με τον Μπάιντεν και τους δύο πιθανούς διαδόχους του στην προεδρία των ΗΠΑ, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ. Τότε, περιορίστηκε να πει ότι η ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στις αρχές Αυγούστου, αποτελούσε μέρος αυτού του σχεδίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός επιτόπιος έλεγχος στη γραμμή ferry-boat Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας

Med: Απορρόφηση 3 εταιρειών

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Τι αναφέρει για τη Σκλαβενίτης και την εξαήμερη εργασία στα σούπερ μάρκετ