Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ζελένσκι: Οι παραδόσεις F-16 θα επιταχυνθούν με τη συνδρομή της Πολωνίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα πως η Πολωνία έλαβε μια απόφαση που θα επιταχύνει τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, αλλά δεν είπε ποια είναι αυτή.

Η Πολωνία, που συνορεύει με την Ουκρανία και είναι στενός σύμμαχός της στον πόλεμο, δεν είναι μία από τις χώρες που έχει υποσχεθεί να δώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ σχετικά με τις δηλώσεις του Ζελένσκι.

«Σήμερα έχουμε μια θετική απόφαση από την πολωνική κυβέρνηση για ένα συγκεκριμένο θέμα, που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να παραλάβει τα F-16 νωρίτερα», ανέφερε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα X χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ολοκλήρωσε την ανάρτηση του αναφέροντας πως «Είμαι ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Τουσκ για την αποτελεσματική ολοκλήρωση των προηγούμενων συμφωνιών μας. Είμαι ευγνώμων στην Πολωνία για την ισχυρή υποστήριξή της στην Ουκρανία.»

Το Κίεβο ανυπομονεί να λάβει τις πρώτες παραδόσεις F-16, τα οποία ελπίζει πως θα ενισχύσουν τις ικανότητές του αντιαεροπορικής άμυνας και θα το βοηθήσουν να απωθήσει τα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς που εξαπολύει τακτικά η Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως τα πρώτα μαχητικά από τη Δανία και την Ολλανδία είναι ήδη καθ΄οδόν προς την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Οικονόμου: Ανανεώνουμε τον στόλο των τρόλεϊ με νέα οχήματα

Grecotel x Pablo Picasso: Γιορτάζοντας τη Χαρά της Ζωής σε έναν τόπο μοναδικής έμπνευσης

Ρωσία: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών