Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ζαχάροβα προς Ελλάδα: Η πιθανή αποστολή S-300 θα έχει συνέπειες στο Κίεβο

Μαρία Ζαχάροβα. Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας.

Μαρία Ζαχάροβα. Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ρωσίας.

Προκλητική χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας, η Διευθύντρια του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, σε περίπτωση που στείλει τους  S300 στην Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα μέσω της δήλωσής της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι ο εν λόγω στρατιωτικός εξοπλισμός αν αποσταλεί στο Κίεβο, θα καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα δηλώνει όλο και περισσότερο την ετοιμότητά της να μεταφέρει στην Ουκρανία τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300PMU-1 που βρίσκονται στην Κρήτη, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει έναν επιπλέον αριθμό αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot προς αντικατάσταση των S300.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσο-ελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της 30ης Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν απερίφραστα στην Ελλάδα να επανεξάγει τον παραδοθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρίτο μέρος χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας».

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι εάν τα συστήματα αεράμυνας Patriot σταλούν στην Ουκρανία θα γίνουν νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το σενάριο της μεταφοράς των S300 στην Ουκρανία, έχει διαψευφθεί εδώ και αρκετούς μήνες από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ, ενώ δεν φαίνεται να συζητιέται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάποια σχετική εξέλιξη, καθώς οι συγκεκριμένοι πύραυλοι παραμένουν απαραίτητοι για την ασφάλεια της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Κίεβο και σε 10 ακόμη επαρχίες