Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία: Ξεκινούν τρεις επαναξιολογήσεις της εξωτερικής πολιτικής – Τι εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Λάμι

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι

Tρεις στρατηγικές επαναξιολογήσεις της εξωτερικής πολιτικής του ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, τονίζοντας ότι θέλει να ενισχύσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της χώρας και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων μέχρι τα τέλη του έτους.

Ειδικότερα, οι τρεις επαναξιολογήσεις θα γίνουν από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες που καλούνται να εξετάσουν πώς θα διασφαλιστεί ότι οι διπλωματικές σχέσεις της Βρετανίας της επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις γεωπολιτικές αλλαγές, πώς θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας που παρέχει η χώρα και πώς θα συνδυαστεί η εξωτερική πολιτική με τις οικονομικές και εμπορικές φιλοδοξίες του Λονδίνου.

“Αυτές οι επαναξιολογήσεις θα μας βοηθήσουν να χαράξουμε τη στρατηγική μας ώστε να εντείνουμε τον παγκόσμιο αντίκτυπο του Ηνωμένου Βασιλείου, να αναπτυχθούμε διεθνώς και να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη και η διπλωματία θα βαδίζουν χέρι με χέρι”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση των Εργατικών είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή θα είναι στο άμεσο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της. Θέλει επίσης να επανεκκινήσει τις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, λέει ότι η δέσμευσή της στη Συμμαχία είναι “αταλάντευτη”.

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Σε αναζήτηση επενδύσεων 1 τρισ. λιρών για να πετύχει τους στόχους ανάπτυξης

Burberry: Ένας Αμερικάνος καλείται να σώσει το πιο εμβληματικό βρετανικό brand

Γαλλία: Το 52% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι με τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία