Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία-ταραχές: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε έναν 28χρονο για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του διαδικτύου

Άγρια επεισόδια στο Σάντερλαντ της Βρετανίας

Άγρια επεισόδια στο Σάντερλαντ της Βρετανίας

Η βρετανική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα ένα 28χρονο άνδρα σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος μέσω του διαδικτύου, με την κυβέρνηση να στοχεύει στην αποτροπή και την πυγμή προκειμένου να βάλει τέλος στις πρόσφατες ταραχές της ακροδεξιάς.

Έπειτα από μια εβδομάδα που σηματοδοτήθηκε από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις, στον απόηχο των χειρότερων επεισοδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 13 χρόνια, ο Τζόρνταν Πάρλουρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, εκ των οποίων τουλάχιστον τους μισούς μήνες πρέπει να τους εκτίσει υπό κράτηση, λόγω των μηνυμάτων που έστειλε στο Facebook, με τα οποία απηύθυνε κάλεσμα για μια επίθεση εναντίον ενός ξενοδοχείου που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο.

Η καταδίκη του είναι η πρώτη του είδους από την έναρξη των ρατσιστικών ταραχών που ξέσπασαν στη Βρετανία μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών την 29η Ιουλίου, με φόντο τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το προφίλ του υπόπτου. Με τον Έλον Μασκ να κάνει λόγο για μια δίκη που θυμίζει τη «Σοβιετική Ένωση», η υπόθεσή του παρουσιάστηκε από τις αρχές ως ένα σύμβολο της αποφασιστικότητάς τους να συμπεριλάβουν χρήστες του διαδικτύου και ψηφιακές πλατφόρμες στη δικαστική απάντησή τους στα γεγονότα.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν είναι καθ΄οδόν προς το Βέλγιο

Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που χάλασα τις διακοπές του Κασσελάκη, αν είχε διαβάσει την ανακοίνωση μας θα γλίτωνε τον κόπο

Ισραήλ: Σοκαριστικό βίντεο με ομαδικό βιασμό Παλαιστινίου από ισραηλινούς στρατιώτες διχάζει την ισραηλινή κοινωνία