ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, 4,3 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2020, όταν 4,28 εκατομμύρια παιδιά ζούσαν σε νοικοκυριά με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του μέσου όρου. Το 2023 το εισόδημα αυτό ανερχόταν στις 545 στερλίνες (635 ευρώ) την εβδομάδα.
Γενικότερα, το 21% του πληθυσμού ήταν σε κατάσταση φτώχειας, δηλαδή 14,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Τοα ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Μεταξύ 2022-23 η χώρα βίωνε επί μήνες πρωτοφανή επίπεδα πληθωρισμού, που ξεπέρασε το 10%, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας και των τροφίμων, κυρίως ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Παρά τα επιδόματα που χορήγησε το κράτος για να στηρίξει τα νοικοκυριά (3.800 στερλίνες ή 4.430 ευρώ ανά νοικοκυριό κατά μέσο όρο), η κρίση αυτή έπληξε σκληρά τους Βρετανούς.
Οι αριθμοί «δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους», υπογράμμισε ο Πίτερ Μάτεγιτς, αναλυτής στο Joseph Rowntree Foundation, μια οργάνωση που αγωνίζεται κατά της φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την υποχώρηση του πληθωρισμού, που έπεσε στο 3,4% τον Φεβρουάριο, η πίεση στις οικογένειες έχει πλέον μετριαστεί.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ιταλία: Κατάσχεση 19 εκατομμυρίων ευρώ από πρώην γερουσιαστή, στενό συνεργάτη του Μπερλουσκόνι
Αυγενάκης από Κροατία: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση
Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- LAMDA Development: Μετά από 60 χρόνια, ένα μνημείο του Ελληνικού επιστρέφει στην αρχική του θέση
- Revolut: Θα υποβάλει νέα προσφορά τραπεζικής άδειας στις ΗΠΑ
- Φωταγώγηση του φρουρίου Κούλες με την υποστήριξη του ΟΛΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας “Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης”