Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία: Προτρέπει τους πολίτες της στο Λίβανο να φύγουν από τη χώρα

Κιρ Στάρμερ

Κιρ Στάρμερ

Να φύγουν από τον Λίβανο προτρέπει η Βρετανία τους πολίτες της που βρίσκονται εκεί, με την προειδοποίηση ότι η ένταση κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα.

«Υπάρχουν τακτικά ανταλλαγές πυρών και αεροπορικά πλήγματα, η ένταση είναι υψηλή και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τάχιστα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Συνεργάζομαι με τις διπλωματικές ομάδες του υπουργείου για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, όμως αν αυτή η σύγκρουση κλιμακωθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είμαστε σε θέση να τους απομακρύνουμε όλους αμέσως. Ο κόσμος ίσως αναγκαστεί να αναζητήσει καταφύγιο εκεί που βρίσκεται», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προήδρευσε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (30/7) στη συνεδρίαση της COBRA, της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς η κατάσταση στον Λίβανο, είπε ο Λάμι.

«Το μήνυμά μου προς τους Βρετανούς πολίτες στον Λίβανο είναι επομένως πολύ απλό: φύγετε», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: «Μαύρη τρύπα» 8 εκατ. ευρώ στο «Ελιζέ» – Σπατάλη 500.000 ευρώ για δείπνο στον Κάρολο με μπλε αστακό

Ήπια άνοδο για τις ευρωαγορές περιμένοντας τις κεντρικές τράπεζες – Πτώση 5% για τη Diageo

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα και αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη