Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία: Έξι άνδρες κατηγορούνται για οργάνωση εμπρησμού για λογαριασμό της Wagner

Αστυνομία του Λονδίνου, Βρετανία

Αστυνομία του Λονδίνου

Έξι άνδρες εμφανίστηκαν ως κατηγορούμενοι σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου.

Οι άνδρες κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε έναν εμπρησμό τον Μάρτιο σε βιομηχανικές αποθήκες που ανήκαν σε Ουκρανούς, για λογαριασμό της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.

Πέντε εξ αυτών, ο Ντίλαν Ερλ, ηλικίας 20 ετών, ο Τζέικ Ριβς, ηλικίας 22 ετών, ο Νίι Μένσαχ, ηλικίας 22 ετών, ο Πολ Ίνγκλις, ηλικίας 61 ετών και ο Τζέικιμ Ρόουζ, ηλικίας 22 ετών, κατηγορούνται για «διακεκριμένο εμπρησμό» βάσει ενός νόμου του 2023 για την εθνική ασφάλεια.

Ο έκτος άνδρας, ο Ντμιτρίους Παουλάουσκας, ηλικίας 22 ετών, κατηγορείται για «απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές ενέργειες». Ο ίδιος δήλωσε αθώος σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι.

Ένας έβδομος άνδρας, ο Ούγκνιους Ασμένα, ηλικίας 19 ετών, που κατηγορείται επίσης για διακεκριμένο εμπρησμό, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Περίπου 60 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιομηχανικές αποθήκες στο Λέιτον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με υποψίες ότι στοχοθέτησαν αυτούς τους χώρους «που ανήκαν σε έναν Ουκρανό» για λογαριασμό της ομάδας Wagner, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία.

Η υπόθεση συντάραξε την πολιτική τάξη της Βρετανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε τον «άμεσο τερματισμό» των «κακόβουλων δραστηριοτήτων που ενορχηστρώνει η Ρωσία» στο έδαφός του.

Ο Ντίλαν Ερλ κατηγορείται ότι επικοινωνούσε με ένα μέλος της ομάδας Wagner κι ότι στρατολόγησε και πλήρωσε εκτελεστές για να βάλουν τη φωτιά.

Μια ακόμη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την 25η Οκτωβρίου.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2025.

Διαβάστε επίσης:

Μπαρτσελόνα: Υπογράφει νέα συμφωνία με τη Nike αξίας 1,4 δισ. ευρώ για 10 χρόνια

Μητσοτάκης: Εγώ έκανα το καθήκον μου και κάλεσα προσωπικά Καραμανλή και Σαμαρά στη γιορτή των 50χρόνων της ΝΔ

Theon International: Γέφυρα Πολιτιστικής Ανταλλαγής και Συνεργασίας Ελλάδας-Ινδονησίας στην έκθεση Special Exhibition 75