ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη χορήγηση ενός άλλου πακέτου 7,6 δισεκατομμυρίων λιρών (10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), στο πλαίσιο έκτακτης κυβερνητικής βοήθειας ζήτησαν οι βρετανικές επιχειρήσεις σήμερα, λέγοντας ότι δεν μπορούν να περιμένουν την κατάθεση του προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τον Μάρτιο, για να μάθουν αν θα λάβουν και άλλη οικονομική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Με τη Βρετανία να έχει επιστρέψει στην εφαρμογή lockdown και τις εταιρίες να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες μετά το Brexit, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις και είναι αναγκαίο να γνωρίζουν αν τα πακέτα οικονομικής διάσωσης των επιχειρήσεών τους θα παραταθούν, όπως ανέφερε η Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).
«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά. Θα είναι πολύ περίεργο να τερματισθεί αυτή η υποστήριξη τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Ντάνκερ, γενικός διευθυντής της CBI.
Ο Σουνάκ έχει ήδη παρατείνει αρκετές φορές την εφαρμογή των μέτρων οικονομικής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις, ενώ έχει δηλώσει πως το οικονομικό κόστος των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα φτάσει στα 280 δισεκατομμύρια λίρες στη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, επιβαρύνοντας την Βρετανία με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα-ρεκόρ σε καιρό ειρήνης.
Ωστόσο, ο ίδιος δέχεται εκκλήσεις από αρκετές πλευρές να ξοδέψει περισσότερα.
Διαβάστε ακόμη:
Κατεβαίνει ο «πήχης» για την Επιστρεπτέα 5 – Έως το βράδυ οι αιτήσεις
Τέλος Μαρτίου η πρόωρη εξόφληση των €3,6 δισ. προς το ΔΝΤ
Επιτυχημένη η «πρεμιέρα» της αγοράς – Τι τζίρο έκαναν Attica, Φάις, Notos, ΙΚΕΑ & Intersport
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ