Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία: Αναστέλλει εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Λάμι

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Λάμι

Η Βρετανία αναστέλλει άμεσα 30 άδειες για πώληση όπλων από τις 350 που έχει με το Ισραήλ, λόγω κινδύνου ο εξοπλισμός αυτός να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι.

«Αντιμετωπίζοντας μια σύγκρουση όπως αυτή, είναι νομικό καθήκον αυτής της κυβέρνησης να επανεξετάσει τις άδειες εξαγωγής της Βρετανίας. Αυτό δεν είναι μια γενική απαγόρευση, δεν πρόκειται για εμπάργκο όπλων», τόνισε, ενώ επισήμανε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σε συνάφεια με το διεθνές δίκαιο».

Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το Ισραήλ ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή του Ιράν», ενώ διευκρίνισε δε ότι η απαγόρευση δεν αφορά σε συμφωνία που υπάρχει για μαχητικά F-35.

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Σκοτώθηκε σε ενέδρα ένας από τους μεγαλύτερους «βαρόνους» διακίνησης μεταναστών

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η σημερινή γενική απεργία ήταν μια επίδειξη «υποστήριξης» στη Χαμάς

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Βραδύτερος του αναμενόμενου o ρυθμός εισροής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στις χώρες της ΕΕ