Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από ένα ξενοδοχείο στο νότιο Λονδίνο για να εμποδίσουν τη μεταφορά μεταναστών σε άλλα καταλύματα, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να συλλάβει ανθρώπους που βρίσκονται παράτυπα στη χώρα και να τους απελάσει στη Ρουάντα.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος που υιοθετήθηκε στις 23 Απριλίου έχει ως στόχο την απέλαση χιλιάδων μεταναστών σε αυτήν τη χώρα της ανατολικής Αφρικής, όπου θα εξεταστούν τα αιτήματά τους για χορήγηση ασύλου, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στη Βρετανία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι θέλει να ξεκινήσει τις απελάσεις μέσα στις επόμενες 9-11 εβδομάδες και άρχισε να συλλαμβάνει μετανάστες.

1

Σήμερα, στη συνοικία του Πέκχαμ, στο νότιο Λονδίνο, δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν ένα λεωφορείο, πιστεύοντας ότι θα μετέφερε μετανάστες στη Bibby Stockholm, μια μεγάλη φορτηγίδα στο λιμάνι του Πόρτλαντ, στο Ντόρσετ. Η φορτηγίδα αυτή νοικιάστηκε πέρσι από τις βρετανικές αρχές για να φιλοξενηθούν εκεί πολλές εκατοντάδες μετανάστες ώστε, όπως υποστηρίζει το Λονδίνο, να μειωθεί το κόστος στέγασης των αιτούντων άσυλο.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι παρενέβη γύρω στις 8.40 (τοπική ώρα), προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν. «Δεν θα επιτρέψουμε σε μια μικρή ομάδα φοιτητών, που ποζάρουν για τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, να μας εμποδίσουν να κάνουμε το σωστό για τον βρετανικό λαό», αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες κοντά σε κέντρα μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, όπου καλούνται συχνά οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο. Η εφημερίδα The Guardian έγραψε την Τετάρτη ότι τρεις αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν σε ένα τέτοιο κέντρο στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας. Ο ένας από αυτούς έμαθε στη συνέχεια ότι πρόκειται να απελαθεί στη Ρουάντα.

Διαβάστε επίσης:
Κασσελάκης: Επίσκεψη στη Βαρβάκειο Αγορά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αποστολάκη για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε “ξενοφοβικές” χώρες την Ινδία και την Ιαπωνία