Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βομβαρδισμός στη Βηρυτό: Νεκρός ο Φουάντ Σουκρ της Χεζμπολάχ λέει ο Ισραηλινός στρατός

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι

Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα.

Σε δήλωση τους ανέφεραν ότι ο Σουκρ γνωστός και ως Χατζ Μοχσίν είναι ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ.

Ο Σουκρ συμμετείχε στο Συμβούλιο Τζιχάντ, το ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Χεζμπολάχ, και θεωρήθηκε επικεφαλής του στρατηγικού τμήματός της.

Το IDF λέει ότι ήταν επίσης ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, περιγράφοντάς τον ως «δεξί του χέρι».

Από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Σουκρ διαχειρίζεται τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του φονικού χτυπήματος στο Γκολάν το Σαββατοκύριακο, σκοτώνοντας 12 παιδιά, σύμφωνα με τον στρατό.

Οι IDF είπαν ότι ήταν «υπεύθυνος για την πλειονότητα των πιο προηγμένων όπλων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων με ακρίβεια καθοδήγησης, πυραύλων κρουζ, πυραύλων κατά πλοίων, ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς και UAV» και για τη «συγκέντρωση δυνάμεων, τον σχεδιασμό» της τρομοκρατικής ομάδας και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Κράτους του Ισραήλ».

Εντάχθηκε στη Χεζμπολάχ το 1985 και έχει αναλάβει πολλές ανώτερες θέσεις. Το IDF λέει ότι τη δεκαετία του 1990 προώθησε πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον του IDF και του συμμαχικού στρατού του Νοτίου Λιβάνου και το 2000 συμμετείχε στην απαγωγή τριών Ισραηλινών στρατιωτών σε μια επίθεση στην περιοχή Mount Dov.

Διαβάστε επίσης

Fed, ΕΚΤ και Τράπεζα Αγγλίας στο μικροσκόπιο των αγορών – Τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων

Κτηματολόγιο: Ολοκληρώνεται εντός του 2025 – Τι γίνεται με τις δηλώσεις ακινήτων

Microsoft: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου, απογοήτευση για τις υπηρεσίες cloud