• Διεθνής πολιτική

    Βενεζουέλα: Η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σύντομα, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

    Νικολά Μαδούρο, πρόεδρος της Βενεζουέλας


    Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα αρχίσει σύντομα στη Βενεζουέλα αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα Καράκας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντιοσδάδο Καμπέγιο στην κρατική τηλεόραση εν μέσω πανεθνικού μπλακάουτ που ξεκίνησε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα).

    «Θα αρχίσει να φθάνει λίγο λίγο σε όλη τη χώρα, με πρωτόκολλα ασφάλειας», είπε ο Καμπέγιο.

    Η πρωτεύουσα Καράκας και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με την κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη για τη συσκότιση σε δολιοφθορά της αντιπολίτευσης χωρίς όμως να παρέχει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό της.

    Και οι 24 πολιτείες της χώρας ανέφεραν συνολική ή μερική απώλεια της ηλεκτροδότησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας και Πληροφοριών Φρέντι Νιάνιες στην κρατική τηλεόραση.

    «Υπήρξαμε θύματα γι΄άλλη μια φορά ηλεκτρικού σαμποτάζ», είπε. Δεν έδωσε στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό για σκόπιμη επίθεση.

    Ο Νιούνιες απέδωσε επίσης σε σαμποτάζ μια σειρά παρόμοιων μπλακάουτ που επηρέασαν κάποιες πολιτείες την Τρίτη, 27 Αυγούστου.

    Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

    Στη χώρα σημειώνονται συχνά μικρές τοπικές διακοπές ρεύματος αλλά σπάνια μια γενική διακοπή. Η Βενεζουέλα έχει ωστόσο τραυματιστεί από μια τεράστια διακοπή ρεύματος που διήρκεσε πέντε ημέρες τον Μάρτιο του 2019.

    Η κυβέρνηση αποδίδει συχνά τις βλάβες σε «επιθέσεις» που ενορχηστρώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η αντιπολίτευση για να την ανατρέψουν.

    Ωστόσο η αντιπολίτευση και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης βιομηχανικού εξοπλισμού, που έχει επιδεινωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Το σημερινό μπλακάουτ επηρέασε επίσης ορισμένες λειτουργίες της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA, περιλαμβανομένου του μικρότερου διυλιστηρίου της, του Ελ Παλίτο, που παράγει 146.000 βαρέλια την ημέρα, και των κεντρικών γραφείων της εταιρίας στο Καράκας, όπως δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν για τη λειτουργία του.

    Το μεγαλύτερο συγκρότημα διύλισης της PDVSA στην Παραγουάνα δεν επηρεάστηκε.

    Διαβάστε επίσης:

    Intralot: Στα 173,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα στο εξάμηνο – Στα 59,5 εκατ. τα EBITDA

    Δημήτρης Κουρέτας για Βόλο: Mαζεύουμε 100 τόνους νεκρά ψάρια τη μέρα, ολοκληρώνεται την Κυριακή η αποκομιδή

    Χρηματιστήριο: Απώλειες 3,18% για τον Αύγουστο – Άνοδος για Motor Oil παρά το rebalancing, άλμα άνω του 2% για Πειραιώς, ισχυρά κέρδη για Autohellas και Fourlis



    ΣΧΟΛΙΑ