ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η έφεση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του από τη Βρετανία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξεταστεί τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο Λονδίνο.
Ο γεννημένος στην Αυστραλία Ασάνζ, 52 ετών, αγωνίζεται κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, σχεδόν όλες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, σε σχέση με τη μαζική διαρροή απόρρητων αμερικανικών εγγράφων — στη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας αυτού του είδους στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ.
Τον περασμένο μήνα δικαστήριο του Λονδίνου, το High Court, του επέτρεψε να ασκήσει έφεση σχετικά με το επιχείρημά του ότι ενδεχομένως να μην μπορεί να επαφίεται στο δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου στη δίκη του σε δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η έφεση θα εξεταστεί τώρα στις 9-10 Ιουλίου, δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Δικαστικών Υποθέσεων της Βρετανίας.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Δικαστήριο επέτρεψε στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς το υπουργείο Ενέργειας “θα κάψει το λίπος” στους λογαρισμούς-Τρεις στόχοι
- Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Ποιοι επίσημοι τρέχουν για χάρη της
- FaCad’oro: Η χρυσή αυτοκρατορία και το όνειρο των 56 εκατ. ευρώ που κατέρρευσε
- Τι ώρα ψώνισαν μετοχές οι τολμηροί, πόσο αγόρασε την ΑΧΙΑ ο Ψάλτης, το τηλεφώνημα Παπασταύρου, οι γκρίνιες για τον Κωνσταντακόπουλο, η επιτυχία της Νίκης και το menu των 7 βουλευτών στο prive του Kiku
