ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αποκαλυπτικός είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι για τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και τη δράση του στο QatarGate, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της La Reppublica.
Την 14η Νοεμβρίου, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σάμιχ εμφανίζεται ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα συζήτησης είναι τα εργασιακά δικαιώματα στην Ντόχα.
Ο Σάμιχ θέλει να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι το Κατάρ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου στον τομέα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Μία σκηνοθετημένη παράσταση
Σύμφωνα με την κατάθεση του Τζόρτζι, που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα στο σχετικό δημοσίευμά της, ο Παντσέρι είχε προετοιμάσει μία καλά σκηνοθετημένη «παράσταση», προετοιμάζοντας τον λόγο του Σάμιχ, ενώ παράλληλα έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε ευρωβουλευτές, ώστε να μην φέρουν τον υπουργό από το Κατάρ, σε δύσκολη θέση.
«Είχαμε ετοιμάσει την ομιλία του υπουργού. Την έγραψε ο Παντσέρι κι εγώ την μετέφρασα», φέρεται να καταθέτει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.
«Η ομιλία διήρκησε οχτώ λεπτά και στόχο είχε να τονίσει τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει προχωρήσει το Κατάρ», συνέχισε.
Όμως σύμφωνα με τον Τζόρτζι, το ιταλικό δίδυμο δεν περιορίστηκε μόνο στην εμφάνιση του υπουργού Εργασίας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στις ερωτήσεις που θα του έθεταν οι ευρωβουλευτές.
Τα ονόματα που δίνει ο Τζόρτζι
Τρία ονόματα έδωσε ο Τζόρτζι, την Αλεσάντρα Μορέτι, τον Αντρέα Κοτζολίνο (στον οποίο εργάζεται από το 2019, απ’ όταν ο Παντσέρι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην Ευρωβουλή) και τον Μαρκ Ταμπαρέλα.
Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις, ο Ιταλός αναφέρει ότι στόχος του Παντσέρι ήταν να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον υπουργό Εργασίας αλλά και τους ευρωβουλευτές, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εμφάνιση του εκπροσώπου του Κατάρ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Τζόρτζι, υπό τις πιέσεις των Βέλγων δικαστών αποκαλύπτει ότι ο Παντσέρι, δεν περίμενε να τελειώσει τη θητεία του ως ευρωβουλευτής για να ξεκινήσει να «εργάζεται» ως λομπίστας, κάνοντας «δουλειές» με το Κατάρ, το Μαρόκο αλλά και την Ισλαμική Δημοκρατία της Μαυριτανίας.
Στην τελευταία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το 20% των ανθρώπν ζει σε συνθήκες σκλαβιάς και η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα που τιμωρείται μόνο με θάνατο.
Με τις παραπάνω χώρες να αναζητούν μία αλλαγή του προφίλ τους, ο Παντσέρι εμφανίζεται, σύμφωνα με τις καταθέσεις του Τζόρτζι, ιδιαίτερα πρόθυμος να βοηθήσει σε αυτό έναντι υψηλού αντιτίμου.
Εκεί άλλωστε αποδίδεται και η ίδρυση της ΜΚΟ του Παντσέρι, με το όνομα Fight Impunity, ώστε να μπορούν να «κυκλοφορούν» τα χρήματα που έρχονταν από αυτές τις συμφωνίες.
Αν και ο Τζόρτζι αναφέρει ότι δεν θυμάται τα ποσά που αναλογούσαν σε κάθε «διευκόλυνση» προς αυτές τις χώρες, ξεκαθαρίζει ότι πληρώνονταν μόνο με μετρητά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί