ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια ψηφιακή σύνοδο τη Δευτέρα, είπαν σήμερα πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εν μέσω εντάσεων για το εμπόριο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις στρατιωτικές δραστηριότητες.
Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο διαφωνούν για θέματα όπως η προέλευση της πανδημίας Covid-19 έως και το αναπτυσσόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας. Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η άμεση επικοινωνία με τον Σι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η σχέση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να κλιμακωθεί σε διαμάχη.
Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει σχετικά.
Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ μίλησαν τελευταία φορά στις 9 Σεπτεμβρίου, σε μια 90λεπτη συνομιλία, η οποία, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, επικεντρώθηκε σε οικονομικά ζητήματα, την κλιματική αλλαγή και την Covid-19.
Χθες, οι δύο χώρες αποκάλυψαν το πλαίσιο μιας συμφωνίας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Σκωτία, που στοχεύει να προωθήσει τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Διαβάστε επίσης
Κίνα-ΗΠΑ: Κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν για τις δράσεις για το κλίμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank για AKTOR: Με όπλο τα έργα και τις εξαγορές, στοχεύει κορυφή και μερίσματα
- Κυρανάκης: Τι είναι το σουηδικό πρότυπο που εξετάζουν στο υπουργείο Μεταφορών για τους οδηγούς ταξί
- Τζένη Μπαλατσινού: The lady is back in business
- Σταύρος Παπασταύρου στο mononews: Ετσι θα επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις – Πάω στο Χιούστον για το deal με την Chevron
