Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τζο Μπάιντεν: Αρνητικός σε πιθανή επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν(Βίντεο)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαφοροποίησε μερικώς τη στάση του σε σχέση με όσα υποστήριξε χθες, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Καρολίνα, παραδέχτηκε πως δεν υποστηρίζει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σαν απάντηση του Ισραήλ. «Η απάντηση είναι όχι» αποκρίθηκε όταν ρωτήθηκε σχετικά, όταν χθες έλεγε πως στηρίζει γενικά το Τελ Αβίβ στον τρόπο με τον οποίο θα επέλεγε να «απαντήσει» στην Τεχεράνη.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως θα επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τι είπε χθες ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, λίγο μετά το μαζικό χτύπημα της Τεχεράνης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: «Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε χθες γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου – όπως ανέφερε – να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Διαβάστε επίσης:

Σωκράτης Φάμελλος: Συναντήθηκε με εργαζόμενους στην “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”

Ευρωαγορές: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Ράλι αμυντικών μετοχών.

Alpha Bank: Ασκήθηκαν 137.597 δικαιώματα επί μετοχών στο Stock Option Plan