ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθιστώντας την αναζωπύρωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού άμεση προτεραιότητά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα τη συγκρότηση μιας 12μελούς ειδικής ομάδας κρούσεως κατά της νόσου Covid-19.
Ο Μπάιντεν επιδόθηκε, σε μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του, στο να αποδοκιμάζει τη διαχείριση της πανδημίας από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον νέο κορονοϊό να έχει προκαλέσει τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στην Αμερική.
Η task force κατά του νέου κορονοϊού θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τον περιορισμό της ασθένειας, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο. Επικεφαλής της θα είναι τρεις συμπροεδρεύοντες, ο πρώην γενικός χειρουργός Βίβεκ Μέρφι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και η διδάκτορας Μαρσέλα Νιούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση του θέματος.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέτρες στα νεφρά: Οι νέες ελάχιστα επεμβατικές λύσεις
- Πυρηνική Ενέργεια: Ρωσία και Κίνα επιδιώκουν συνεργασία με τον μεγαλύτερο παραγωγό ουρανίου της Αφρικής
- ΗΠΑ για ReArm Europe: Μην αποκλείσετε τις αμερικανικές εταιρείες από τα εξοπλιστικά
- Kίνημα Δημοκρατίας: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και η παράκτια αλιεία
