• Διεθνής πολιτική

    Τζέιμι Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

    • NewsRoom
    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan

    Τζέιμς Ντάιμον, CEO JPMorgan


    Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του πλανήτη κάνει ο Τζέιμι Ντάιμον, επικεφαλής της JP Morgan κι ένας από τους πλέον επιδραστικούς τραπεζίτες του κόσμου.

    Μιλώντας για τους πολέμους που είναι σε εξέλιξη ο Ντάιμον είπε ότι «ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μεγάλος. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Έχουμε ήδη μάχες σε εδάφη και μέτωπα όπου πολεμούν δυνάμεις που έχουν συντονιστεί από πολλές χώρες» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι οι ομάδες διαχείρισης κινδύνου στην JP Morgan έχουν «τρέξει σενάρια που θα σας σοκάρουν», όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας παγκόσμιας σύγκρουσης που θα ξεφύγει από τον έλεγχο.

    Από την Ουάσιγκτον, εξέφρασε τη λύπη του για τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την εντεινόμενη συνεργασία των «αντιπάλων» των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. «Μιλούν ξεκάθαρα για διάλυση του συστήματος που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που γέννησε μια εποχή άνευ προηγουμένου παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε.

    Οσο για τη μάχη των πυρηνικών είπε ότι είναι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ακόμη και πριν από την κλιματική αλλαγή.

    Ο Τζέιμι Ντάιμον δίνει μεγάλη προσοχή στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και στις αποφάσεις της Fed, αλλά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, το πιο σημαντικό του μέλημα είναι η γεωπολιτική. «Οι οικονομικές προοπτικές είναι μικρές σε σύγκριση με τη γεωπολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan μιλώντας την Πέμπτη στην ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης

    Μorgan Stanley: Πάνω από τις εκτιμήσεις το γ’ τρίμηνο του ομίλου Metlen

    Χρυσές λίρες: Μειώθηκε κατά 16,1% το ποσοστιαίο spread των τιμών αγοράς και πώλησης από την Τράπεζα Ελλάδος
    Στην υπόθεση της Novartis υπάρχουν και οι άλλοι… κουκουλοφόροι, οι ηθικοί αυτουργοί – Αρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ