Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ στην Αθήνα: Στην ατζέντα το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιτ

Στην Αθήνα για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας, σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ,  με αφορμή «κλειστό» διήμερο workshop που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα για τις κοινές αγορές φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αλλά και επαφές με στελέχη των εταιρειών ενέργειας.

Προβλέπονται συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους,  τον υπουργό Ενέργειας και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επαφές με ηγετικά στελέχη ενεργειακών εταιρειών λέγεται ότι θα εστιάσουν στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας και τη βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας.

Το πρόγραμμα του Τζέφρι Πάιατ  συμπεριλαμβάνει επίσης ομιλία σε εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από την ΕΕ με θέμα τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη και την προώθηση του κοινού στόχου ΗΠΑ-ΕΕ για πλήρη αποσύνδεση από τη ρωσική ενέργεια έως το 2027.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρης επιβεβαίωση mononews: To Family Office της Μαριάννας Λάτση αποκτρά το 10% της Αττικής οδού

Πότε θα ξαναχτυπήσουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές – Η ερώτηση που ετοιμάζουν, ποιον υπουργό στοχεύουν

Πώς θα υπολογίζεται ο κατώτατος μισθός – Η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής