• Διεθνής πολιτική

    Τζάνετ Γελεν: Δεν συμφωνούν οι ΗΠΑ με τον παγκόσμιο φόρο στους δισεκατομμυριούχους

    Τζάνετ Γιέλεν

    Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν


    ΟΙ ΗΠΑ δεν τάσσονται υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων για μια παγκόσμια συμφωνία που θα επιβάλει ειδικό φόρο σε δισεκατομμυρούχους, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

    «Δεν βλέπουμε την ανάγκη ούτε πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά ευκταίο να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε μια παγκόσμια συμφωνία σε αυτό. Πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα φορολογικά τους συστήματα είναι δίκαια και προοδευτικά» τόνισε μιλώντας στο περιθώριο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

    «Είναι πολύ δύσκολο να συντονιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η φορολογική πολιτική».

    Οι ΗΠΑ, ανέφερε η Γέλεν, στηρίζει σθεναρά την προοδευτική φορολογία και την επιβολή μέτρων που διασφαλίζουν ότι οι πολύ πλούσιοι πολίτες πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί.

    Σημειώνεται ότι η Βραζιλία, η οποία έχει αναλάβει φέτος την εκ περιτροπής προεδρία της G20, ασκεί πιέσεις για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους. Το σχέδιο της έχουν στηρίξει μέχρι τώρα η Γαλλία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Κολομβία και η Αφρικανική Ένωση.

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Στυλιανίδης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας

    Διάθεση στρατιωτικού ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω

    Τώρα ανακάλυψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πολάκης είναι τοξικός; – Αρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ