ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θα σας ενημερώσω αν οι δασμοί 50% στον Καναδά θα τεθούν σε ισχύ», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα σε δημοσιογράφους, λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει τον διπλασιασμό τους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ξανασκεφτεί την απόφασή του μετά την δήλωση του πρωθυπουργού του Οντάριο ότι θα άρει την αύξηση 25% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύει τις ΗΠΑ, η οποία ήταν απάντηση στην τελευταία καναδική «πρόκληση».
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τραμπ τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού του Οντάριο να άρει την αύξηση και ερωτώμενος αν θα προχωρήσει πλέον σε μείωση των δασμών από το 50% απάντησε «πιθανότατα».
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι δεν βλέπει μια ύφεση στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η «χώρα θα γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επίσης ότι δεν τον ανησυχεί για το sell off στην αγορά μετοχών. Oι αγορές κινούνται πάνω και κάτω αλλά εγώ πρέπει να ξαναφτιάξω τη χώρα, είπε ο Τραμπ.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Επιδιώκουμε πολιτική λύση για τις συνοριακές διαφορές Ισραήλ-Λιβάνου
ΗΠΑ-Κίεβο: Συμφώνησαν σε άμεση παύση πυρός για 30 ημέρες – Αναμένεται η ρωσική απάντηση
Ερντογάν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και της συριακής κυβέρνησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΛΦΑ, ΕΛΠΕ, ΙΝΤΚΑ, ΜΟΗ
- Σούπερ μάρκετ: «Ψαλίδι» στις προσφορές πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων
- Η ΕΕ απαντά στις ΗΠΑ: Δασμοί 26 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα – Ουίσκι, μοτοσικλέτες και σκάφη
- Λ. Καρακατσάνης: Πώς μια πτήση με την Jumbo γέννησε το success story της DUST+CREAM
