Η Ελίζ Στεφάνικ δεν θα προταθεί τελικά από τον Αμερικανό Πρόεδρο για πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα, επικαλούμενος την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η 40χρονη Ελίζ Στεφάνικ είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2015, εκπροσωπώντας την 21η εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Εφόσον εγκρινόταν η υποψηφιότητά της για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, θα έπρεπε να παραιτηθεί από το βουλευτικό της αξίωμα, κάτι που θα συνεπαγόταν τη διεξαγωγή εκλογών για την έδρα της στην αμερικανική Βουλή.

1

Ο πρόεδρος Τραμπ προτίμησε να μη διακινδυνεύσει το ενδεχόμενο απώλειας της έδρας για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί ΚΑΘΕ ρεπουμπλικανική έδρα στο Κογκρέσο».

 

Διαβάστε επίσης 

Δασμοί Τραμπ: Προσγειώνονται στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις – Τι άλλαξε μέσα σε μόλις τρεις μήνες

Παπαστεργίου: Το mystreet έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα με τα ανοιχτά δεδομένα – Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Μάκη Βορίδης: Συναντήθηκε με τον ομοσπονδιακό σύμβουλο της Ελβετίας, αρμόδιο για το άσυλο, Μπεάτ Γιανς