Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

«Τούρκος» ο Ερντογάν με το πρωτοσέλιδο του Economist – «Δεν θα επηρεάζεται έτσι η βούληση του λαού»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ερντογάν με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και ειδικά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Economist, το οποίο πήρε θέση υπέρ του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μία ανάσα πριν τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Ecocomist, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μια αιχμηρή δήλωση:

«Δεν θα επιτρέψουμε να κατευθύνεται η εσωτερική μας πολιτική και να κουνάνε το δάχτυλο στην εθνική βούληση τα εξώφυλλα των περιοδικών, τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων», δήλωσε εκτός άλλων.

Υπέρ του Ερντογάν εμφανίστηκε και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κάνοντας λόγο για βρώμικη προπαγάνδα και ασύμμετρες ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Σε ανάρτησή του, ο Αλτούν ανέφερε:

«Λυπούμαστε για την παθολογική αντίθεση των δυτικών ΜΜΕ στην Τουρκία και την εχθρότητα προς τον Ερντογάν πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου και παρακολουθούμε έκπληκτοι τα δημοσιεύματα, που έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τη βούληση του έθνους μας».

Τόνισε δε εκτός άλλων ότι το τουρκικό Έθνος «γνωρίζει πολύ καλά πού να σταθεί. Γνωρίζει από κοντά αυτούς που κάνουν βρώμικη προπαγάνδα και αυτούς που επιδίδονται σε ασύμμετρες ψυχολογικές επιχειρήσεις».

Την οργή του κατά του περιοδικού εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιμπραήμ Καλίν με ανάρτησή του στο Twitter το οποίο συνόδευε με emoji χαμογελαστό πρόσωπο. «Είναι ξανά ενθουσιασμένοι. Και πρόσθεσαν: “Η νέα κυβέρνηση θα επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες σχέσεις με τη Δύση…». Γνωρίζω αυτή τη γλώσσα, τον λόγο και σε ποιο πλαίσιο λέγεται. Ηρεμήστε. Πέρασαν οι μέρες που δίνατε οδηγίες στη χώρα μου. Ο κόσμος θα έχει τον τελευταίο λόγο στην κάλπη», αναφέρει στην απάντησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έντονες  ήταν οι αντιδράσεις και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απέσυρε άρθρο του το οποίο είχε υποβάλει προς δημοσίευση στο περιοδικό. «Γιατί επιχειρείτε να αναμιχθείτε στην εσωτερική πολιτική ζωή μιας χώρας;», δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Αποφασίζουν για τον τουρκικό λαό ή επιχειρούν να ταλαντεύσουν ένα έθνος».

Διαβάστε επίσης: 

Ερντογάν για τουρκικές εκλογές: «Δεν θα με θυσιάσετε για μια χούφτα κρεμμύδια και πατάτες…»

Ερντογάν: Ντυμένος πιλότος ανακοίνωσε το όνομα του νέου «εθνικού τουρκικού αεροσκάφους»