Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μήνυμα στήριξης από τη γείτονα» – «Κλάδος Ελαίας από την Ελλάδα»

Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντναν ανταλλάσσουν χειραψία

Γιώργος Γεραπετρίτης - Χακάν Φιντναν

Με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη ασχολείται ο τουρκικός Τύπος την Παρασκευή.

Η Hurriyet, επικαλούμενη πηγές της ΕΕ, υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια του δίωρου δείπνου εργασίας, ο Φιντάν κατέθεσε με λεπτομέρεια τις τουρκικές θέσεις, από τα προβλήματα στην έκδοση βίζας έως την ανάγκη επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν μετά την 15η Ιουλίου 2019. Υπάρχει γενική συναίνεση για προώθηση και εμβάθυνση του ευρωτουρκικού διαλόγου, αναφέρει η Χουριέτ, αλλά τα προβλήματα υπάρχουν.

Η εφημερίδα των κεμαλιστών Cumhuriyet αναφέρει πως «ο Γεραπετρίτης επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στη σημερινή συνάντηση» και τιτλοφορεί το κομμάτι της «ο Γεραπετρίτης επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στη σημερινή συνάντηση».

Η Sözcü γράφει «Στήριξη από τον Έλληνα υπουργό στην Τουρκία», σε ένα κομμάτι που απλώς μεταφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ των δύο υπουργών, στη συνάντησή τους.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Κarar αναδεικνύει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της το «κλαδί ελιάς» που φέρεται να προσέφερε η Αθήνα προς την Άγκυρα. «Κλάδος ελαίας έκπληξη από την γείτονα», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Την ίδια ώρα η Posta έχει τίτλο «Μήνυμα στήριξης από τη γείτονα – Η Ελλάδα είναι υπέρ της προόδου της Τουρκίας στην ΕΕ» και στο κείμενο της αναφέρει: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν παρευρέθηκε στην Ανεπίσημη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία προσκλήθηκε η Τουρκία μετά από 5 χρόνια. Ο Έλληνας ομόλογός του Φιντάν, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον οποίο συναντήθηκε, είπε ότι ‘η Ελλάδα είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προόδου της Τουρκίας’».

Την ίδια ώρα οι μικρότερες εφημερίδες Yeni Akit, Dirilis Postasi, Aydinlik, απλώς αναφέρονται στο ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσκλήθηκε στο συγκεκριμένο δείπνο μετά από πέντε χρόνια, πράγμα που κατ’ αυτές δείχνει την αυξανόμενη ανάγκη που πιθανώς έχει η Ευρώπη από την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: Στόχος η πτωτική πορεία στις τιμές και η ανοδική στα εισοδήματα

Κλήρωση Conference League: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Λιβάνης: Η Δευτέρα 2/9 ορίστηκε ως ημερομηνία αφαίρεσης των μετοχών από το ΧΑ