Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκία: Το 34,4% θεωρεί την κυβέρνηση Ερντογάν υπεύθυνη για τον μεγάλο αριθμό νεκρών στον σεισμό

Ταγίπ Ερντογάν

Ταγίπ Ερντογάν

Απώλειες συνεχίζει να καταγράφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το AKP σε νέα δημοσκόπηση της MetroPoll στην Τουρκία, με το κυβερνών κόμμα να χάνει τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 34,4% των Τούρκων κατηγορούν την κυβέρνηση του AKP για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Στη μηνιαία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε 28 επαρχίες μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου, οι ψηφοφόροι κομμάτων της αντιπολίτευσης θεωρούν σε ποσοστό άνω του 60% πως η κυβέρνηση ευθύνεται για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών, ενώ μόνο το 6,4% μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος ΑΚΡ και το 3,4%μεταξύ των υποστηρικτών του συμμάχου του, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) συμμερίζονται την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26,9% των συμμετεχόντων θεωρεί τους κατασκευαστές εργολάβους υπεύθυνους για τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, με το 15,4% να θεωρεί υπεύθυνους τους δήμους, το 4,4% να αποδίδει τις ευθύνες στους πολίτες και το 4,2% σε άλλους. Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι «όλοι οι παραπάνω» είχαν την ευθύνη για τις απώλειες που προκλήθηκαν από την καταστροφή.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι εργολάβοι ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τις απώλειες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς αυξήθηκαν σε 46,2% και 43,6% μεταξύ των ψηφοφόρων του AKP και MHP, αντίστοιχα, ενώ μειώθηκαν στο 13% μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 12,6% μεταξύ των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και στο 11,9% μεταξύ των υποστηρικτών του İYİ (Καλού Κόμματος).

Διαβάστε επίσης

Ντόναλντ Τραμπ: Βγάζει βιβλίο με 150 επιστολές από ξένους ηγέτες

Ιταλία: Η Μελόνι αυξάνει τις ποινές κατά των παράνομων δικτύων διακινητών μεταναστών

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτζογκ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη δικαστική μεταρρύθμιση