• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Προχωρά η διαδικασία για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Ικανοποιημένοι με τη συμφωνία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα F-16, δηλώνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, με τον υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλ να σημειώνει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    «Ελπίζουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί και το τελευταίο τζετ», ανέφερε ο Γκιουλέρ στο Reuters, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι από τους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ συζητούν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι οι συμβάσεις για την προμήθεια των F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπογραφεί και ότι οι εργασίες για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται μεταξύ των αντιπροσωπειών.

    «Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί, οι εργασίες για τις λεπτομέρειες διεξάγονται μέσω συναντήσεων μεταξύ δύο αντιπροσωπειών. Οι λεπτομέρειες που θα προκύψουν μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τα επιμέρους θα κοινοποιηθούν στη συνέχεια», ανέφεραν οι ίδιες πηγές κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τουρκία: Πυροβόλησε στο κεφάλι την πρώην σύζυγό του στη μέση του δρόμου

    Τουρκία: Επέτρεψε μετά από 9 ημέρες την πρόσβαση στο Instagram

    Η Nike ανέστειλε τις διαδικτυακές πωλήσεις των προϊόντων της στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ