Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκία: Η Άγκυρα στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν

Η Τουρκία υποστηρίζει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ με διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Επικροτούμε τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την επίτευξη διαρκούς κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή των σημείων που διατυπώθηκαν από τους ηγέτες των χωρών αυτών στη σημερινή δήλωση. Το σχέδιο τριών φάσεων που καθορίζεται στο ψήφισμα 2735 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρέχει μια υγιή βάση για την ειρήνη. Το Ισραήλ πρέπει να ανταποκριθεί στην εποικοδομητική προσέγγιση των Παλαιστινίων για κατάπαυση του πυρός. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει την απαραίτητη πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου».

Οι κυβερνήσεις του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να επανέλθουν σε επείγουσες συνομιλίες στις 15 Αυγούστου είτε στη Ντόχα είτε στο Κάιρο για να γεφυρωθούν οι διαφορές που παραμένουν στην προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να την εφαρμόζουν χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα στη Σιδώνα αξιωματούχος της Χαμάς

Πυροσβεστική: 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Βρετανία-ταραχές: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών σε έναν 28χρονο για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του διαδικτύου