«Θα εφαρμόσουμε φυσικά μέτρα ασφαλείας των συνόρων και θα χτίσουμε φυσικά φράχτη στα δυτικά μας σύνορα για πρώτη φορά», ανέφερε ο νομάρχης Ανδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, για τον φράχτη 8,5 χιλιομέτρων που πρόκειται να κατασκευάσει η Τουρκία στα σύνορά της με την Ελλάδα. 

Όπως ανακοίνωσε ο Σεζέρ, η Τουρκία θα χτίσει φράχτη μήκους 8,5 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ελλάδα, ο οποίος αργότερα μπορεί να επεκταθεί.

1

«Φέτος συνεχίζουμε την κατασκευή ηλεκτροπτικών πύργων και λαμβάνουμε άλλα μέτρα με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», είπε ο νομάρχης σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, που συνοδεύεται από τις σχετικές φωτογραφίες.

Μιλώντας έπειτα από ευρεία σύσκεψη για την ασφάλεια των συνόρων και την εγκληματικότητα, ο Σεζέρ είπε πως οι εργασίες που έγιναν πέρυσι για την ενίσχυση των συνοριακών δρόμων ολοκληρώθηκαν.

Και συνέχισε: «Όσον αφορά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη συνοριακή γραμμή, είχαμε ολοκληρώσει τη βελτίωση των συνοριακών μας δρόμων μήκους 325 χιλιομέτρων και την κατασκευή συνοριακών δρόμων από τον περασμένο Σεπτέμβριο […] Στη γραμμή των συνόρων θα κατασκευαστούν τείχη και φράχτες. Όπως γνωρίζετε, υπήρχαν μόνο διαδρομές περιπολίας.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδρομές περιπολίας και έγινε διαγωνισμός για την κατασκευή φυσικών περιφράξεων και τειχών, όπως στα ανατολικά σύνορα. Για πρώτη φορά θα έχουμε λάβει μέτρα σωματικής ασφάλειας στα δυτικά σύνορα».

«Σε πρώτο στάδιο θα κατασκευαστεί τείχος στα ελληνικά σύνορα. Το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν τα τείχη ασφαλείας στα σύνορα. Αρχικά προβλέπεται να κατασκευαστούν φέτος 8,5 χιλιόμετρα… Ξεκίνησε από τα ελληνικά σύνορα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε στο μέλλον, ανάλογα με την κατάσταση» κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης 

Καναδάς: O Τριντό απαντά στον Τραμπ – Έρχονται 25% δασμοί στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων

Αίγυπτος: Παρουσίασε το 5ετές σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας αξίας 53 δισ. δολ.

Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε υπό την ισχυρή ηγεσία του Τραμπ – Η συνάντησή μας δεν πήγε όπως θα έπρεπε