Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκία: Αυστηρή προειδοποίηση στο Ισραήλ για σχέδια δολοφονίας μελών της Χαμάς

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Τουρκία)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πηγές των μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια εξόντωσης μελών της Χαμάς»

Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών.

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε, την Κυριακή, από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Μπαρ.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.

Διαβάστε επίσης:

Σαουδική Αραβία: Οι περικοπές του OPEC μπορεί να συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο

Στόλτενμπεργκ: Ακλόνητη υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ουκρανία: Αλλάζει τις τακτικές πολέμου, επιλέγοντας την άμυνα σε μερικές περιοχές