ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή μιας «ιστορικής» συνόδου, με την ευκαιρία της προβλεπόμενης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν, τρεις αραβικές χώρες που εξομάλυναν προσφάτως τις σχέσεις τους με το εβραϊκό κράτος.
«Έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, αυτήν την Κυριακή και Δευτέρα, μια ιστορική διπλωματική σύνοδος θα διεξαχθεί στο Ισραήλ», ανέφερε το γραφείο του σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.
«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου και του Μπαχρέιν θα μεταβούν στο Ισραήλ για μια σειρά διπλωματικών επαφών».
Διαβάστε επίσης:
Συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου
Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από τον βομβαρδισμό στο Χάρκοβο
Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν μονάδα του ουκρανικού στρατού κοντά στο Ντνίπρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ανατροπή και κλείσιμο σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τη Wall Street – Βουτιά για τη μετοχή της Novo Nordisk
- Metlen: Υιοθετεί το βρετανικό μοντέλο για τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων
- Μπέσεντ: Περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
- Κάγια Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε «να κερδίσει χρόνο» με την πασχαλινή εκεχειρία
