Την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του ζήτησε ο Τούρκος εισαγγελέας, μετά τις πολύωρες καταθέσεις τους, με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης  να αρνείται τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τες «ανήθικες και αβάσιμες», ενώ η τελική απόφαση αναμένεται από τους 12 δικαστές εντός των επόμενων ωρών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν ογκώδη συλλαλητήρια στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, την Αττάλεια και άλλες μεγάλες πόλεις, όπου δεν έλειψαν τα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ έγιναν 323 συλλήψεις. Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Ταγίπ  Ερντογάν, κάνοντας λόγο για παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων.

1

Παράλληλα, απεύθηνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό η σύζυγος του Ιμάμογλου.

Ουσιαστικά με τα όσα υποστήριξε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην κατάθεσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες για τρομοκρατία που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το Reuters χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αδιανόητες, όπως και τις χαρακτήρισε, συκοφαντικές.

Σήμερα θα στήνονταν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές που ήταν μοναδικός υποψήφιος ο κ. Ιμάμογλου.

Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν αυτό θα συμβεί, καθότι μπορεί να προκύψουν νομικά κωλύματα αν αποδοθούν στον Ιμάμογλου κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Ερντογάν για διαδηλώσεις: Κάνουν ό,τι μπορούν για να διαταράξουν την ειρήνη

Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εδώ και τέσσερις ημέρες κάνει ό,τι μπορεί για να διαταράξει την ειρήνη του έθνους και να πολώσει τον λαό.

Κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση ότι ασκεί βία σε αστυνομικούς και δικαστικούς.

«Ό, τι και αν γίνει όμως, εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κοινωνική κοινή λογική».

Και τελειώνει λέγοντας «προσπάθησαν να προκαλέσουν το έθνος μας μέσω μιας επιχείρησης διαφθοράς».

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει «γίνει ένα παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων».

Διαβάστε επίσης

Εκρέμ Ιμάμογλου: Στόχος τους να υπονομεύσουν τη φήμη και την αξιοπιστία μου

Η Ρωσία αναμένει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς – Ο Ζελένσκι στη γραμμή του μετώπου

Ιμάμογλου: Ξανά υπό ανάκριση μία ημέρα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις – Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκισή του