ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ταϊβάν διέκοψε τις εξαγωγές εργαλειομηχανών στη Ρωσία, έπειτα από την αυστηροποίηση των κανονισμών εξαγωγικού ελέγχου, που σχετίζεται με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι εργαλειομηχανές για στρατιωτικούς σκοπούς, αναφέρει η εφημερίδα Taiwan News.
Η εφημερίδα επικαλείται το υπουργείο Οικονομίας της Ταϊβάν, που προέβη σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνιστά απάντηση σε μια βρετανική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου από το Royal United Services Institute for Defence and Security και του αμερικανικού Open Source Centre, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CAN. Η έκθεση προσδιόριζε την Ταϊβάν ως προμηθευτή εργαλειομηχανών στη Ρωσία.
Δεδομένης της πιθανότητας χρήσης των εργαλειομηχανών σε στρατιωτικές εφαρμογές, το υπουργείο έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό των εξαγωγών. Τα μέτρα αυτά έχουν επιδείξει τα πρώτα σημάδια αποτελεσματικότητας.
Ο κατάλογος ελέγχου εξαγωγών της Ταϊβάν επεκτάθηκε στις 8 Μαρτίου για να συμπεριλάβει 77 κωδικούς του εναρμονισμένου συστήματος (HS) για τις εργαλειομηχανές. Οι εξαγωγές αυτών των προϊόντων προς τη Ρωσία έχουν έκτοτε μηδενιστεί.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Πτώση 0,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Σεπτέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
- Μαύρη Θάλασσα: Πετρελαιοκηλίδα στην πόλη Ανάπα προκαλεί πελώριο πρόβλημα ενόψει τουριστικής περιόδου
- Διονύσης Θεοδωράτος: Το 40% των εισιτηρίων του Πάσχα είναι εκπτωτικά
- Μεγάλο Σάββατο: Τα τελευταία δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και Τραμ – Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα
