ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σήμερα ότι «με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων καταβάλλεται κοινή προσπάθεια, με στόχο τον επαναπατρισμό των παράτυπων μεταναστών. Εργαζόμαστε, παράλληλα, για να μην υπάρξει υπερβολική απελευθέρωση της βίζας, σε ό,τι αφορά χώρες εκτός Ευρώπης», πρόσθεσε.
«Υπάρχει κοινή προσπάθεια, επίσης, σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων, όπως και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.
Σε ό,τι αφορά την πορεία για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «από μέρους της Ευρώπης υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά τώρα θα πρέπει να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος» και ότι «δεν θεωρεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο, στην όλη αυτή διαδικασία».
Ο Ταγιάνι συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. «Με την νέα ιταλική κυβέρνηση, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί και πάλι προτεραιότητα», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
WSJ: H Goldman Sachs επενδύει €150 εκατ. με €200 εκατ. σε τρία ελληνικά ξενοδοχεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Citi: Γιατί βλέπει την τιμή του χρυσού στα 3.500 δολάρια μέσα σε τρεις μήνες
- Μητσοτάκης: Χαμογελαστός στο πλοίο της γραμμής προς Τήνο για τις πασχαλινές διακοπές (φωτογραφίες)
- Ζελένσκι: Κατηγορεί τον Γουίτκοφ ότι «διαδίδει το ρωσικό αφήγημα»
- ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για αποδείξεις και μη διασύνδεση POS
