ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ταλιμπάν «συνεχάρησαν» σήμερα τον συριακό λαό και τους αντάρτες μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δηλώνοντας ότι ελπίζουν η μεταβίβαση της εξουσίας να γίνει «σύμφωνα με τις επιθυμίες του συριακού λαού» και να τερματιστούν οι ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.
«Εκφράζουμε την ελπίδα η διαδικασία της μεταβίβασης της εξουσίας να γίνει σύμφωνα με τις επιθυμίες του συριακού λαού, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανεξάρτητη και ισλαμική κυβέρνηση που θα υπηρετεί» τον λαό, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν σε μια ανακοίνωσή του.
«Ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση μιας εποικοδομητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα επιτρέπει στη Συρία να προοδεύει χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Συρία: Στη Δαμασκό ο αρχηγός των ισλαμιστών ανταρτών
Συρία: Προς τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης – Πολίτες βανδάλισαν το προεδρικό παλάτι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμπάς Αραγτσί (ΥΠΕΞ Ιράν): Έτοιμη η Τεχεράνη για διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, αλλά χωρίς «πίεση»
- Κυκλάδες: Συνεχίζονται οι σεισμοί – Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των σχολείων σε Σαντορίνη και Αμοργό
- Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της Ακροδεξιάς σε μεγάλες πόλεις
- Νετανιάχου: Πράσινο φως στους διαπραγματευτές για τη «δεύτερη φάση» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)