Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Στριμωγμένος ο Νετανιάχου: Του επιτίθενται 200 από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του Ισραήλ – «Βυθιζόμαστε στην άβυσσο», λένε

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ προκαλούν οι πληροφορίες ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου σχεδιάζει να απομακρύνει τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

Ανάμεσα στους αντιδρούντες και  το ισχυρό επιχειρηματικό φόρουμ του Ισραήλ, το οποίο εκπροσωπεί 200 ηγέτες της αγοράς. Σε σχετική επιστολή προς τον Νετανιάχου τον προειδοποιούν να μην προχωρήσει στην επίμαχη κίνηση, η οποία θα αποδυναμώσει το Ισραήλ στα «μάτια των εχθρών» του.

Ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Γιοάβ Γκάλαντ με τον Γκίντεον Σάαρ, οποίος είναι επικεφαλής του δεξιού κόμματος «New Hope» και τάσσεται κατά μιας συμφωνίας με τη Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Αντίθετα ο Γκάλαντ έχει υποστηρίξει τον τερματισμό των επιχειρήσεων ώστε να απελευθερωθούν και οι ισραηλινοί όμηροι.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο πολέμου, ο Γκάλαντ απέρριψε τον στόχο του Νετανιάχου περί εξόντωσης της Χαμάς και «ολικής νίκης» ως ανοησία. Επιπλέον έχει ζητήσει ένα σαφές μεταπολεμικό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως η διακυβέρνηση θα πρέπει να γίνεται από Παλαιστίνιους.

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ του Ισραήλ κάλεσε τον Νετανιάχου να κρατήσει τον Γκάλαντ στη θέση του υπουργού Άμυνας, σημειώνοντας πως η απομάκρυνσή του θα ενίσχυε τον διχασμό και θα αποδυνάμωνε τη χώρα.

Οι 200 επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών του Ισραήλ τονίζουν πως ο Νετανιάχου θα πρέπει να εγκαταλείψει τη «μικροπολιτική» σε μια περίοδο πολέμου. «Σταματήστε αμέσως τα σχέδια για αντικατάσταση του Γκάλαντ. Η απομάκρυνση του υπουργού αποδυναμώνει το Ισραήλ στα μάτια των εχθρών του και θα βαθύνει περαιτέρω τον διχασμό στον λαό του Ισραήλ», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μια οικονομική άβυσσο και βυθίζεται σε βαθιά ύφεση. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι η απόλυση του υπουργού Άμυνας – η οποία θα συνεχίσει να σοκάρει τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική θύελλα στη Γαλλία: Έγινε αποδεκτή η πρόταση μομφής εναντίον του Μακρόν – Η ανάρτηση Μελανσόν

Κυριάκος Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ανεβαίνει το όριο ηλικίας

Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΛΦΑ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ και ΦΡΛΚ