Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στόλτενμπεργκ (NATO): Η Ρωσία μπορεί να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις αναφορές για πυρά πυροβολικού στην γραμμή επαφής στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για μια ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας, δεν υπάρχει ακόμα καμία σαφήνεια, καμία βεβαιότητα για τις ρωσικές προθέσεις», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους ύστερα από διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Η Ρωσία έχει τα πάντα έτοιμα για να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία χωρίς προειδοποίηση, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Έχουν αρκετά στρατεύματα, αρκετές δυνατότητες για να εξαπολύσουν μια πλήρη εισβολή της Ουκρανίας με πολύ μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Αυτό είναι που καθιστά την κατάσταση τόσο επικίνδυνη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Γενς Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ): Προς το παρόν δεν έχουμε δει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης της ρωσικής απειλής επί του πεδίου

Στόλτενμπεργκ: Να αποδείξει εμπράκτως η Μόσχα τη βούλησή της για αποκλιμάκωση

Γενς Στόλτενμπεργκ: Το NATO θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατέψει όλους τους Συμμάχους