ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού και ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο από το Μινσκ χαιρέτισαν σήμερα τα σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Η συνεργασία – και αυτή είναι πολύ σημαντική – δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά τρίτων χωρών. Δεν το έχουμε ανάγκη αυτό. Πρέπει να προστατεύσουμε τα κράτη και τους λαούς μας», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Από την πλευρά του ο Λι ανέφερε:
«Η επίσκεψή μου στη Λευκορωσία έχει στόχο την υλοποίηση σημαντικών συμφωνιών που ελήφθησαν σε επίπεδο αρχηγών κρατών και την εδραίωση της περαιτέρω διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας».
Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Λουκασένκο στην Κίνα στις αρχές του έτους.
Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια αναμένεται να διεξαχθούν το 2024, τόνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι το Μινσκ βασίζεται κυρίως στους «φίλους» του, τη Ρωσία και την Κίνα, για στρατιωτική βοήθεια.
Λευκορωσία και Κίνα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου, τόνισε ο ηγέτης του καθεστώτος της Λευκορωσίας. Όπως και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έτσι και ο Λουκασένκο αναφέρεται συχνά εναντίον αυτού που περιγράφει ως αμερικανικό ηγεμονισμό.
Πριν την επίσκεψή του στο Μινσκ, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας συμμετείχε στην 11η Διάσκεψη για τη Διεθνή Ασφάλεια που έγινε στην Μόσχα όπου και συναντήθηκε με στελέχη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Διαβάστε επίσης:
Κίεβο: Δεν αναμένει για τουλάχιστον φέτος να παραλάβει μαχητικά F-16
Βρούτσης: Εξαιρετική η διοργάνωση του τελικού του SuperCup – Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος
ΕΕ: Σε Ουκρανία και Μολδαβία η χρηματοδότηση προγραμμάτων που ήταν για Ρωσία – Λευκορωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση